My Instagram

Ti si žena, ti možeš sve

Pozdrav dragi moji i dobro došli na moj novi post!

Danas ispisujem još jednu stranicu samo za tebe. Ne, možda ovo neće da bude poslednja stranica koja će biti namijenjena baš tebi, ali želim da znaš da je ovo jedna od onih posebnih. Jedna od onih na koju mi srce zatreperi i poželi da i ti to vidiš.

Danas, baš na ovaj dan, želim da ti kažem koliko si posebna. Koliko si lijepa kada se smiješ. Koliko si samo privlačna kada si ponosna na sebe. 

Sjeti se prve stvari koja je zapisala tvoje djetinjstvo. Moja je bila sjedenje u društvu  4 meni najdraže žene (mamom, strinom, bakom i prabakom). Razmisli malo pa prošapći koja je tebi među njima najdraža. Ako mene pitaš, ja ne znam. Ja nemam odgovor, jer za mene svaka od njih je žena-kraljica.

Ne, to nije ona stara otrcana fraza. To je zaista tako, a reći ću ti i zašto jer svaka žena je kraljlica svoga dvora.

Kažu da je postala od čovjeka. Da je tu da bude uz njega. Tu je da mu djecu rodi, tu je da mu ručak sprema, tu je da čisti i uređuje svaki ćošak da bi cjelokupan prostor dobio onaj savršen izgled, tu je da jutrom ustane i kada je glava boli, tu je da se noću budi i onda kada joj se najviše spava jer neko u ćošku neprestano ponavlja "mama", tu je i da tokom dana za njim trčkara jer niko ne može da bude kao mama.


Zašto ti danas ovo želim reći? Zelim da znaš da si ti ona posebna, svijetla tačka ovog horizonta jer danas se slavi tvoja posebnost i budi ponosna što si žena. Budi srećna jer si poželjna i potrebna u svakom segmentu svoga života. Jer si žena. Majka. Kraljica.

Zamisli se samo koliko sitnih koraka za tobom je hodalo, a koliko ih je ispred tebe trčkaralo. Zamisli se samo koliko je tužnih pogleda tebi upućeno jer shvati da je pogriješio, al ponosu nije dopustio da se sruši. No, na kraju ipak ni onaj mali korak, a ni tužni pogled ne mogu bez tebe. 

Znam, teške smo, povremeno ni same sebe ne razumijemo, ali zahtjevamo da nas se razumije pa i onda kada ćutimo. Znam, teško je to čak i onda kada najviše pričamo. Ali znaj da bez obzira na to što nisi savršena, što često nisi srećna i zadovoljna u svojoj koži ipak postoji neko ko te voli takvu kakva jesi i ko te želi za sebe baš takvu - "nesavršenu".


Nema veze što te nije pozvao večeras na večeru, nema veze što ti nije kupio ni poklon ti opet budi ponosna i srećna pa pozovi njega da skupa spremite večeru i proslavite što si žena koja mu treba u životu i bez koje ne bi bio to što jeste.

Ti si ta koja može sve samo ako prestaneš da gledaš na druge i počneš da misliš na sebe. Ti si ta koju niko i ništa ne može da zamijeni. Zato ti "zapovijedam": nasmiješi se, podigni kosu, oboji usne najdražom bojom, uzmi za ruku najdraže biće i odvedi ga u kuhunju, pripremite skupa večeru i ostavite najdraže "pečate" bilo gdje u bilo kom trenutku vašeg kontakta.

Ne zaboravi: Ti si žena, ti možeš sve!!!

Ljubim vas do sledećeg pisanja!
Danny!

20 коментара:

 1. O Bože! Predivan tekst, umalo se nisam rasplakala! Divno pišeš, sigurna sam da si nas sve dirnula. Oduševljena sam zaista! Želim ti da uživaš ne samo u ovom danu, već u svakom narednom koji te čeka! Sve najlepše <3


  Srećan ti osmi mart!

  ОдговориИзбриши
 2. Stvarno si me oduševila. Jako lijepo si to napisala. Slažem se s tobom u svemu. Sretna sam što sam žena, i zahvalna sam osobama (svojoj mami i tati) kojai me je naučili da zato nisam ništa manje vrijedna. :)

  Fantastiko World

  ОдговориИзбриши
 3. Ovo je toliko realan i toliko savršen tekst. Drago mi je što si čitav post posvetila ovom današnjem danu, koje slave sve žene širom svijeta. Moram pohvaliti tvoje savršeno pisanje i jedno ogromno SVAKA ČAST za temu i za to kako si sve napisala, a i opisala, jer je sve zaista ovako.

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ОдговориИзбриши
 4. Odličan post i predivne fotografije. Tekst je izuzetno emotivno napisan i vidi se koliko je osećanja tu uneto. Znači, SVAKA ČAST NA OVAKVOM TALENTU 👏❤️ Zaista jako dobar post i veoma originalan i različit od oubičajenih osmomartovskih postova.

  The girl named Ana

  ОдговориИзбриши
 5. Great post and beautiful photos :)
  Have a nice weekend
  My blog

  ОдговориИзбриши
 6. Анониман09 март, 2018 20:30

  ... nema bića :( sve je laž i prevara, iz iskustva govorim

  ОдговориИзбриши
 7. Pa ovo nije normalno. Način na koji si me dirnula već na samom početku je i mene samu iznenadio. Divne rečenice, divan tekst. Tolika doza topline i ljubavi u tvojim riječima zaista me oduševila. Istina je sve što si napisala i potpisujem svaku tvoju predivno izraženu misao, rečenicu. Kladim se da je svatko normalan tko je pročitao ovaj post na sekundu stao i pomislio "Bože, kakva samo divna žena je napisala ovaj motivirajuć tekst!" :D Oduševila si me, draga Danijela! Šaljem ti zakašnjeli zagrljaj za 8. mart, ali za lijepe želje i toplu i srdačnu energiju nikad nije kasno. Nek ti i svaki ostali dan bude divan i ispunjen.

  Još jednom, stvarno se osjeti da pišeš sa srcem i dušom!

  What's up, Ivy?

  ОдговориИзбриши
 8. Sjajan post, draga moja. Tekst je jako emotivan i zaista dobro napisan. Slažem se sa svima što si ti rekla. A moram pohvaliti i fotografije koje su savršene.
  Sa zakašnjenjem od dva dana, želim ti srećan 8. mart.

  Pogledaj moj zadnji post - Q&A

  ОдговориИзбриши
 9. Great post dear. The pictures are great too.

  New Post Alert: www.glamourzone.org

  ОдговориИзбриши
 10. Predivaan post <3
  Možeš li mi uzvratiti follow. Nova sam.

  http://ayllah1.blogspot.ba/2018/03/facts-about-me-and-things-i-love.html

  ОдговориИзбриши
 11. Ovo je zbilja nešto posebno. Iskreno sam se ježila kroz cijeli tekst. Osjećaj s kojim si pisala ovo i osjećaj koji si stvorila u meni (a vjerujem i u drugima) čitajući ovaj tekst su to što ga čini toliko posebnim. Svaka ti čast, iznimno si talentirala i simpatična! :) Čitamo se ♡

  Happy But Mess

  ОдговориИзбриши
 12. Predivan post, hvala što ohrabruješ druge žene da veruju u sebe i da mogu sve što požele, mislim da je velikim delom poenta dana žena baš u tome. <3  http://www.couture-case.com/

  ОдговориИзбриши
 13. Toliko lep i dubok (ako mogu tako da se izrazim) post 😍. Neverovatno si me inspirisala. Predivno srocen tekst o tako mocnoj temi. Mi zene stvarno jesmo nesto posebno 😊😊 Genijalan post ❤❤

  Mnogo bih volela da pogledas moj novi post----
  mellowcent.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 14. Predivan tekst draga <3 posvećen svim ženama i motivacioni :*

  ОдговориИзбриши

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.